Солдати в Нью-Йорку готуються до «гіршого дня Америки»

“Солдати проходять підготовку до «гіршого дня Америки» на тлі побоювань ядерної або біологічної атаки і балістичних загроз”, – повідомляє Sun.

Спеціальна оперативна група 46 (CAP46) армії вчилася тому, як реагувати на напад на Нью-Йорк, в тому числі в разі загрози метро і туристичним гарячим точкам, таким, як стадіон Янки.

Близько 170 солдатів з усієї країни разом з поліцією і пожежниками Нью-Йорка пройшли триденні навчання на острові Рендалл. Як повідомляє Army Times, навчання включало моделювання ядерних, хімічних і біологічних атак. Солдати також працювали над порятунком манекенів з будівель, що обрушилися.

Генерал Майкл Стоун прокоментував це: «Швидкість має вирішальне значення. Безсумнівно, якщо це буде найгірший день в Америці, то порятунок життів – це питання хвилин, і військові можуть врятувати ці життя».

CAP46, створена в 2013 році, займається хімічною дезактивацією, пошуком і порятунком постраждалих. Група зі спеціальним завданням в минулому році також допомогла в боротьбі з COVID-19.