Смертність від коронавируса в США зросла до 600, офіційно зареєстровано близько 50 000 випадків

Смертність від коронавируса в Сполучених Штатах сьогодні становить 600, а офіційно зареєстровані випадки COVID-19 – майже 50 000, за словами Джона Хопкінса, які вважаються дуже надійними, повідомляє BTA.

Центри США по контролю і профілактиці захворювань, зі свого боку, повідомили про 44,183 інфікованих, що на 10,779 більше, ніж у попереднього перепису, і про збільшення смертності з 144 до 544.

Випадки коронавируса були зареєстровані у всіх 50 штатах і окрузі Колумбія. Загальна кількість не включає інфікованих серед репатрійованих громадян з Ухані і решти Китаю та Японії. Дані Центрів можуть не відображати всі випадки, повідомлені окремими штатами.

США займає третє місце за кількістю зареєстрованих випадків зараження після Китаю та Італії. Більшість смертей зареєстровано в Нью-Йорку, епіцентрі епідемії нового вірусу в Сполучених Штатах. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо (Andrew Cuomo) заявив сьогодні, що в штаті кожні два дні число підтверджених випадків коронавируса подвоюється. Він підкреслив, що в штаті Нью-Йорк в даний час зареєстровано понад 25 000 випадків, що майже в 10 разів перевищує число підтверджених випадків в Каліфорнії, другому найбільш постраждалому штаті.

За словами Куомо, цей високий рівень зараження означає, що епідемія може досягти свого піку протягом 14-21 днів, тобто раніше, ніж очікувалося, що ще більше посилює необхідність поставки медичного обладнання на чолі з респіраторами, на яких Нью-Йорк наполягав перед федеральним урядом протягом декількох днів. У штаті, який нараховує близько 20 мільйонів чоловік, в даний час налічується близько 10 000 респіраторів, але для боротьби з очікуваним напливом людей в лікарні йому буде потрібно ще як мінімум 30 000.

Державна влада також вважають, що потрібно більше лікарняних ліжок, ніж спочатку передбачалося. За їхніми словами, буде потрібно ще 140 000 ліжок.