Россия видит угрозу в новом испытании баллистической ракеты в США

«Росія заявила, що стурбована тим, що Сполучені Штати випробували балістичну ракету наземного базування, яка була заборонена Договором СРСР про ракети середньої і великої дальності ще в 1987 році»,- повідомляють російські ЗМІ.
У серпні Вашингтон офіційно відмовився від договору з Росією, заявивши, що Москва порушує угоду. А вчора Сполучені Штати провели ракетні випробування.
«Міністерство оборони провело льотні випробування звичайної сконфигурированной наземної балістичної ракети з авіабази Ванденберг в Каліфорнії»,- повідомили американські військові, додавши, що на даний час вони оцінюють результати випробувань.
За даними американських військових, ракета подолала понад 500 км під час вогневих випробувань.
Дмитро Пєсков, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна, прокоментував в зв’язку з цим, що США вже давно готуються порушити умови Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності.
«Я ніяк не можу прокоментувати цю подію з точки зору технічних характеристик цієї ракети, але ми неодноразово заявляли, що США вже давно готуються до порушення положень ракетного договору», – сказав Пєсков.
Вчорашнє випробування – другеза цей рік публічно оголошене випробування ракети середньої дальності, здатне нести ядерну боєголовку.
У серпні були проведені випробування наземної ракети «Томагавк» з дальністю польоту понад 500 км. Клас зброї, заборонений Договором 1987 року про ліквідацію ракет середньої і низької дальності.