Лотерея з призами в 1 мільйон доларів стимулює вакцинацію в Огайо

“Американський штат Огайо вручить грошові призи в розмірі 1 мільйона доларів п’яти людям, вакцинованим проти COVID-19, в рамках лотереї, запущеної для збільшення числа тих, хто отримав вакцину”, – повідомляє BBC.

Губернатор штату Огайо Майк ДеВін сказав, що тільки дорослі, що пройшли вакцинацію, зможуть брати участь у розіграші.

Губернатор повідомив, що результати першого з п’яти щотижневих розіграшів буде оголошено 26 травня.

Він сказав, що лотерея буде оплачена з фондів підтримки коронавіруса федерального уряду.

США є одним із світових лідерів в області вакцинації проти коронавіруса – 58,7% дорослого населення отримали разову дозу.

Успішна програма вакцинації мала вирішальне значення для стримування пандемії в Сполучених Штатах, де було зареєстровано більше 32 мільйонів випадків інфікування – найвищий показник у світі.

Президент Джо Байден поставив мету вакцинувати 70% дорослого населення до 4 липня, Дня незалежності США.

Однак протягом кількох тижнів кількість вакцинацій по всій країні скорочувалася. Представники охорони здоров’я пояснюють це коливаннями серед деяких американців.

Щоб переконати тих, хто ще не вирішив, чи робити вакцинацію, в різних частинах країни пропонуються привабливі подарунки – в тому числі пиво, пончики, квитки на спортивні заходи та грошові призи.

«Я знаю, що деякі можуть сказати:«ДеВін, ти божевільний! », – написав губернатор Огайо в твіттері, анонсуючи лотерею в штаті. «Ця ваша ідея на мільйон доларів – марна трата грошей». Але справжня втрата на даному етапі пандемії, коли вакцина доступна всім охочим, – це смерть від COVID-19 ».

Штат також пропонує лотерею для вакцинованих жителів у віці до 18 років. Однак замість 1 мільйона доларів вони могли виграти повну чотирирічну стипендію в одному з університетів штату Огайо.