Керуючі збираються продати два острови Джеффрі Епштейна в якості компенсації його жертвам

Керуючі нерухомістю покійного Джеффрі Епштейна, обвинуваченого в сексуальній експлуатації неповнолітніх, розглядають можливість продажу двох островів фінансиста, щоб зібрати кошти, необхідні для виплати компенсації жертвам його сексуальних злочинів. Про це повідомляє CNN з посиланням на юриста Дена Вайнера, який представляє інтереси керуючих майном фінансиста на Віргінських островах США.

За словами юриста, багато людей проявили інтерес до придбання двох об’єктів нерухомості на Віргінських островах США, і вже є дві або три пропозиції про їх покупку.

Спеціальний фонд, створений 25 червня минулого року, надав жертвам Епштейна в цілому 49,8 мільйона доларів. Раніше агентство Bloomberg повідомило, що фінансист прожив на Віргінських островах США більше 20 років і володіє двома невеликими островами, що входять до складу Сполучених Штатів. Ці об’єкти нерухомості Епштейна знецінилися 31 грудня 2020 року майже до 241 мільйона доларів в порівнянні з 630 мільйонами доларів в червні того ж року.

Через брак коштів керуючі нерухомістю припинили виплату компенсацій до 25 березня. Крайній термін реєстрації нових скарг і вимог про компенсацію за програмою був вчора, 8 лютого. За словами адміністратора фонду, припинення виплат було необхідним для захисту жертв, які ще не подавали позови. Спочатку кількість позовів – 150 – перевершили очікування.

Фонд надає альтернативу позовам про компенсацію в суді. Він був створений на островах після самогубства Епштейна в федеральній в’язниці на Манхеттені в серпні 2019 року. Там він очікував суду за звинуваченням в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації.

Фінансист був заарештований в Нью-Йорку 6 липня 2019 року. Прокуратура стверджує, що є докази того, що в 2002-2005 роках він організував візити до свого будинку на Манхеттені десяткам неповнолітніх дівчаток, наймолодшій з яких було 14 років.

В коло друзів і знайомих Епштейна входили багато нинішніх і колишніх чиновників із США та ряду інших країн, в тому числі колишні глави держав, представники великого бізнесу і зірки шоу-бізнесу. Справа була закрита після самогубства фінансиста.