В середньому третину навчального року у всьому світі втрачається через пандемію

“У всьому світі кожна дитина втрачає в середньому 74 шкільних дня, що становить близько третини навчального року. У той же час пандемія посилила нерівність”, – заявила неурядова організація «Врятуйте дітей». Неурядова організація засновує свої висновки в основному на даних ЮНЕСКО про ситуацію в 194 країнах.

За даними організації, на піку пандемії 91% учнів у всьому світі не ходили до школи. Закриття шкіл поглибило розрив між багатими і бідними країнами, але також і всередині країн, між фінансово благополучними і неблагополучними сім’ями, між містом і селом, між дітьми-біженцями та іншими людьми, між людьми з обмеженими можливостями і неінвалідам.

За даними організації «Врятуйте дітей» в Сполучених Штатах під час пандемії COVID-19 більше 15 мільйонів старшокласників не мали надійного підключення до Інтернету, щоб перейти на дистанційне навчання. Діти, що живуть в Латинській Америці, країнах Карибського басейну і Південній Азії, пропустили майже втричі більше шкільних днів, ніж їх однолітки в Західній Європі – 110 проти 38 відповідно.