Кількість «нініс» в Іспанії впевнено скорочується

Про поліпшення справ в економіці Іспанії говорить такий показник, як зменшення числа так званих «нініс» (ninis) – це молоді люди, які не навчаються і не працюють. Статистичні дані показують, що їх число зменшилося до рівня, який був до світової економічної кризи 2008 року і склав близько півмільйона осіб. Іспанська асоціація агенцій з працевлаштування Asempleo провела спеціальне дослідження, щоб скласти профіль іспанських «нініс».

нинис (ninis) молодые люди, которые не учатся и не работают

З’ясувалося, що їх число скоротилося за 2016-2017 рік на 88 000 чоловік. А кількість тих молодих людей, які активно шукають роботу скоротилася на 120 000 чоловік. На думку експертів ринку праці, причиною такої позитивної динаміки є впевнене економічне зростання іспанської економіки. Цей факт призвів до зниження потреби шукати підходяще місце роботи серед молоді у зв’язку із збільшенням доходів їх сімей. Молоді іспанці у віці 20-24 роки влаштувалися на роботу, таким чином вийшовши з цієї категорії. Найбільш часто вони влаштовуються на роботу в роздрібній торгівлі та готельному бізнесі.

Багато цікавої інформації, в тому числі і молодим українцям, які хочуть поїхати на роботу за кордон, можна прочитати на www.eurabota.ua.