Google розриває співпрацю з Huawei. Що це означає для користувачів?

Представники Alphabet Inc., створеної Google компанії,  підтвердили в інтерв’ю агентству Reuters, що співпраця з китайською компанією Huawei практично завершена.
Повідомлення про припинення співпраці було розміщено на порталі “The Verge”, що спеціалізується на інформації про технологічні інновації та медіа-діяльность, а також представляє новітні продукти та рішення технологічних компаній.
Як підкреслює Reuters, рішення Alphabet Inc. пов’язане з раніше прийнятим рішенням Міністерства торгівлі США про включення Huawei Technologies і 70 пов’язаних компаній до так званого «чорний списоку» організацій, які повинні отримати схвалення від Вашингтона, щоб купити американські комплектуючі та технології.
Крім того, президент США Дональд Трамп 15 травня підписав постанову, що забороняє американським компаніям використовувати телекомунікаційне обладнання, виготовлене організаціями, визнаними загрозою національній безпеці США.
За словами Bloomberg, американські виробники мікропроцесорів, такі як Intel Corp або Qualcomm Inc, тимчасово перервали співпрацю з Huawei.
А це означає, що Huawei збереже доступ тільки до загальнодоступної версії операційної системи Android для мобільних пристроїв – AOSP (Android Open Source Project).
Що це змінює для користувачів техніки Huawei? Поки – досить мало. Принаймні, поки що. Попередні повідомлення вказують на те, що моделі, випущені до дати санкції, будуть відключені від підтримки Google для оновлень на Android, але все одно зможуть використовувати такі продукти Google, як Google Play Store, Gmail і YouTube. З новими смартфонами, ноутбуками і планшетами, які втратять доступ до них, все буде інакше. Це, ймовірно, змусить китайську компанію розробити свою операційну систему (над якою вона вже працює) і розробити власну пропозицію додатків.