Екстрадований у США російський айтішник може розкрити секрети ГРУ

“Російський бізнесмен Владислав Клюшин, екстрадований зі Швейцарії до США, може мати доступ до інформації про секретні операції Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії (ГРУ) в інших країнах”, – повідомляє Bloomberg.

Згідно з наявною у Bloomberg інформацією, Клюшин має доступ до документів про атаку хакерів на сервери Демократичної партії в 2016 році. За даними джерел, він має доступ до інших секретних документів, включаючи отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великій Британії, у місті Солсбері у 2018 році.

Зв’язки Клюшина з Кремлем через його компанію M13, яка розробила систему “Катюша” для моніторингу ЗМІ та соціальних мереж Кремля, можуть зробити його “корисним джерелом інформації” для влади США, якщо він піде на угоду з правосуддям США. Його компанія також надавала послуги іншим державним установам у Росії.

Клюшин був затриманий у Швейцарії на запит США в червні. Його з кількома спільниками звинувачують у привласненні десятків мільйонів доларів шляхом незаконного використання внутрішньої інформації компанії.

У грудні він був екстрадований до США.