Сенатори США закликають торгувати з Тайванем

За повідомленням Reuters, “п’ятдесят сенаторів США від обох партій – 42 республіканця і вісім демократів – закликали адміністрацію президента Дональда Трампа почати переговори щодо двосторонньої торговельної угоди з Тайванем”.

Звернення було відправлено в листі торговому представнику США Роберту Лейтхаймеру. У ньому підкреслюються досягнення Тайваню, як економічного партнера США і союзника Вашингтона в області безпеки.

Тайвань давно хотів укласти з Вашингтоном угоду про вільну торгівлю, але Вашингтон скаржився на перешкоди для доступу американської свинини і яловичини на тайванський ринок. У серпні Тайвань послабив імпортні обмеження з 1 січня наступного року.

Товарообіг між США і Тайванем в минулому році склав 85,5 мільярда доларів. Тайвань є 14-м за величиною експортним ринком США.

Як і багато країн, Сполучені Штати не мають офіційних зв’язків з Тайванем, який, як стверджує Пекін, є частиною суверенної території Китаю.

Заклик американських сенаторів до торговій угоді є частиною їхнього тиску з метою більш рішучої відповіді США на дії Китаю, який останнім часом активізував військові операції навколо Тайваню.