Туристи вже не так охоче їдуть до Великобританії

Кількість туристів, які відвідали Великобританію протягом 2018 року, зменшилася.

Головний показник успішності туристичної галузі економіки – кількість туристів і гроші, які вони витрачають за час перебування в країні. Виходячи з цих критеріїв, в туристичному секторі Великобританії намітилися негативні тенденції, які почали чітко простежуватись у 2018 році. Очевидно, що вся ця історія з виходом Британії з Європейського союзу, негативно впливає на туристичний сектор економіки.

Національне статистичне управління країни зафіксувало, що в третьому кварталі минулого року іноземні туристи витратили на 15 відсотків грошей менше, ніж за той же період 2017 року. При цьому потрібно врахувати, що це час масових відпусток, коли люди з усіх країн мають можливість подорожувати і витрачати свої чесно зароблені гроші.

В цілому витрати туристів у Великобританії в третьому кварталі минулого року склали 7,2 мільярда фунтів стерлінгів (9,3 мільярда доларів). У липні-вересні 2017 року сума витрачених туристами грошей склала 8,4 мільярда фунтів (11 мільярдів доларів).

Всього протягом цих місяців в країну приїхало 10,8 мільйонів туристів, на 3 відсотки менше, ніж роком раніше. Жителі Сполученого Королівства, подорожуючи і відпочиваючи в інших країнах, витратили набагато більше –16,4 мільярда фунтів, що на 3 відсотки більше в порівнянні з третім кварталом 2017 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про спеціальний податок, який найближчим часом планують ввести на популярному курорті Балі. Туристи повинні будуть додатково заплатити 10 доларів.