Закон про Brexit планують розглянути ще до Різдва

Борис Джонсон, судячи з усього, не має наміру довго тягнути з розглядом законопроекту про вихід Великобританії з Європейського союзу. У найближчі дні британський парламент розглядатиме закон про Brexit. Адже, залишається всього трохи більше місяця, щоб вирішити це питання.

Інформацію про те, що прем’єр-міністр Великобританії хоче зробити різдвяний подарунок усім виборцям, які голосували за консерваторів на недавніх дострокових виборах, повідомив член Палати громад від Консервативної партії і головний секретар казначейства Ріші Сунак.

Зокрема він заявив: «Ми залишимо Євросоюз через кілька тижнів, до кінця січня. Наш намір полягає в тому, щоб повернути законопроект про вихід в парламент до Різдва».

На сьогодні в уряді повним ходом йде робота над новим проектом бюджету, який враховує наслідки від виходу з Євросоюзу. Відразу після того, як більшість депутатів схвалить законопроект про Brexit, буде розглядатися бюджет.

Тим часом експерти і спостерігачі відзначають, що Британія і ЄС повинні вирішити ще чимало проблем, що неминуче виникнуть на переговорах про зону вільної торгівлі. Колишній посол Великобританії при Євросоюзі Іван Роджерс заявив: «Прем’єр може просто сказати європейцям: «Якщо ви висунете занадто багато умов, я можу укласти угоду з президентом США». Не здивуюся, якщо Джонсон так і зробить».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що офіційні представники Європейського союзу закликають Бориса Джонсона якомога скоріше уточнити ситуацію з Brexit.

У наступному році британський уряд має намір значно збільшити квоти для сезонних працівників із країн, які не входять до Євросоюзу.