Спроба номер чотири: епопея Brexit в самому розпалі

Чергову спробу проголосувати за угоду про вихід Великобританії з Європейського союзу депутати Палати громад зроблять в червні.

Крім того, що Brexit останній рік став однією з головних тем новинних стрічок, вихід Британії з Євросоюзу по суті перетворився в захоплююче реаліті-шоу або серіал, сценарій якого пишеться урядом Терези Мей і керівниками Єврокомісії. Звичайно, головними дійовими особами в цій драмі з елементами трагікомедії останні кілька місяців є депутати британського парламенту, які ніяк не можуть прийти до якого-небудь рішення.

Згідно з інформацією, яку днями розповсюдила канцелярія британського уряду, прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей має намір провести на початку червня в Палаті громад голосування угоди про Brexit. Планується, що відповідний законопроект буде внесений до парламенту в перший тиждень червня. Це буде вже четверта спроба Терези Мей переконати парламентаріїв проголосувати за угоду. Ніхто не може дати ніякої гарантії, що ця спроба буде успішною, навіть незважаючи на те, що представники Консервативної лейбористської партії Британії дійшли згоди про те, що угода з Брюсселем має бути ратифікована в парламенті до початку літніх канікул.

Представники обох партій вже кілька тижнів намагаються прийти до спільного знаменника, який би дав можливість вийти із глухого кута, в якому знаходиться країна. Однак позиції сторін по Brexit залишаються далекими одна від одної.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що голова Європейської ради Дональд Туск вважає, що на сьогоднішній день існує досить висока ймовірність того, що в результаті різних причин, вихід Британії з ЄС може і не відбутися.

Одна з найвпливовіших і популярних газет Великобританії The Daily Telegraph, посилаючись на свої достовірні джерела в уряді, повідомила, що прем’єр-міністр Тереза ​​Мей провела таємне обговорення про можливе проведення повторного референдуму по Brexit.