Провідні європейські політики заявляють, що ЄС готовий до «жорсткого» Brexit

Всі останні заяви і дії лідерів країн Європейського союзу вказують на те, що вони все менше вірять, що парламент Британії проголосує за угоду по Brexit.

Президент Франції Емманюель Макрон висловив упевненість в тому, що французький уряд, а також інші уряди країн Європейського союзу ретельно підготувалися до варіанту, якщо Великобританія вийде зі складу співдружності без підписання відповідної угоди.

За заявою президента Франції, Європа вжила всіх можливих заходів, щоб якомога краще захистити своїх громадян і підприємства від наслідків «жорсткого» виходу Сполученого Королівства зі складу Європейського союзу.

«Ми дали відповідь з чітким терміном (перенесення Brexit) прем’єр-міністру (Великобританії) Терезі Мей. Тепер британці повинні усунути всі неясності», – написав французький лідер у своєму Twitter.

Також Емманюель Макрон, підкреслив, що Європа –  найбільший вільний і демократичний простір світу. Вона повинна пишатися своєю моделлю і захищати її.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії, щоб уникнути значного підвищення цін в разі виходу країни з ЄС без угоди, скасує мита на велику частину імпортних товарів.

Петиція, яка зареєстрована на сайті британського парламенту, набрала рекордну кількість підписів, якої ще ніколи не було за всю історію країни.