Чотири людини, засуджені за групове зґвалтування і вбивство, страчені в Індії

Четверо чоловіків, засуджених за групове зґвалтування та вбивство молодої жінки в автобусі в Делі в грудні 2012 року у справі, що викликала широке обурення в країні, де статистика злочинності щодо жінок є однією з найгірших у світі, були повішені вчора в Індії. Про це повідомили БТА і Рейтер.

23-річна студентка-Фізіотерапевт стає об’єктом жорстокого згвалтування в рухомому автобусі в Делі. Її і її супутника катували, а в підсумку жертву викинули на узбіччя і залишили вмирати.

П’ять чоловіків і неповнолітній були заарештовані за злочин. Вражені жорстокістю злочину, багато людей збираються в різних містах зі свічками, щоб висловити своє обурення і помолитися за жертву. Після смерті жінки в лікарні, протестувальники вимагають більш активної участі в розслідуванні злочинів проти жінок.

На початку 2013 року суд почав розгляд справи в прискореному порядку. Суворий закон проти насильства щодо жінок був прийнятий в середині того ж року. Засуджені ґвалтівники підлягають страти, а кримінальне переслідування і грабіж жінок криміналізовані.

У вересні 2013 року четверо дорослих обвинувачених засудили до смертної кари (п’ятий повісився в камері), а неповнолітній був засуджений до трьох років ув’язнення в тюремному центрі. Він був звільнений в 2015 році після відбування покарання.

Верховний суд Індії підтримує смертні вироки в 2017 році, а президент Індії Рам Ковінд відхиляє клопотання про помилування.