Байден зняв заборону Трампа на видачу грін-карт

“Президент США Джо Байден офіційно відкликав кілька розпоряджень свого попередника Дональда Трампа, включаючи прокламацію про блокування видачі грін-карт”,- пише Guardian.

У минулому році Трамп видав заборону (Прокламація 10014) на тій підставі, що ринок праці повинен бути захищений на тлі високого безробіття через пандемію коронавіруса.

Байден відкинув цю причину і зняв візову заборону. Президент підкреслив, що це заважає сім’ям об’єднуватися в США і шкодить американському бізнесу.

Але президент залишив ще одну заборону, який поширюється на більшість тимчасових робітників з-за кордону.

Кертіс Моррісон, імміграційний повірений з Каліфорнії, який представляє клієнтів, які подали скаргу на заборону, прокоментував, що Байдену тепер доведеться мати справу з величезною кількістю заявок, які накопичилися за кілька місяців через припинення візового процесу державою. За словами Моррісона, на вирішення проблеми можуть піти роки.

За словами юриста, Трамп порушив імміграційну систему.

Новий глава держави також скасував рішення про скорочення фінансування декількох населених пунктів, які Трамп назвав «беззаконними» і такими, що стали «юрисдикцією анархістів». З моменту вступу на посаду 20 січня Байден відкликав десятки наказів колишнього глави держави і видав понад 10 нових.

22 квітня 2020 року Трамп видав Прокламацію 10014, що забороняє легальну імміграцію в США. Вона була продовжена з 22 червня по 31 грудня 2020 року, а потім до 31 березня 2021 року.