Мільйони підроблених рекламних оголошень про лікування коронавіруса видалені з Інтернету

Європейська комісія оголосила, що “мільйони підроблених рекламних оголошень” в Європейському союзі були видалені на її прохання у співпраці з національними органами у справах захисту прав споживачів.

З ініціативи Комісії асоціації переглядають мільйони веб-сайтів і платформ, щоб знайти рекламу, яка маніпулює інформацією для просування контрафактної продукції в контексті пандемії коронавіруса. За словами ЄК, мільйони підроблених оголошень були заблоковані після перевірки.

Результати перевірки виявили 88 веб-сайтів з підробленими продуктами для лікування коронавіруса, 30 веб-сайтів з підробленою інформацією про вірус і 24 веб-сайта, які підозрюються у використанні недобросовісних методів для підвищення цін.

В акції брали участь установи щодо захисту прав споживачів в 27 країнах-членах ЄС.

Особлива увага приділяється пропозицій масок, дезінфікуючих гелів і інших видів захисного спорядження, а також засобам, які обіцяють лікування COVID-19.

Європейська комісія заявила, що цей крок є доказом доброї співпраці з онлайн-платформами, такими як Google і Amazon.

«Більшість онлайн-платформ позитивно відреагували на заклик Європейської комісії боротися з шахрайством і продемонстрували чітку прихильність видалення шкідливого контенту. Однак, як показала ця перевірка, шахраї продовжують шукати способи використання вразливостей споживачів, обходити алгоритми і відкривати нові веб-сайти»,- сказав комісар ЄС з питань правосуддя Дідьє Рендерс.

Він закликав споживачів знати про існування онлайн-шахрайства, особливо в контексті пандемії.

«Як споживачі, ви повинні знати, що в Інтернеті немає чарівних ліків», – сказав Рендерс.