Великобританія стала більш гостинною до мігрантів

Брак працівників в готельному та харчовому секторах економіки, змушують імміграційні влади Великобританії бути більш прихильними до іноземцям, бажаючим працевлаштуватися.

Після проведення голосування по виходу з Європейського союзу, Великобританія стала відчувати постійну нестачу фахівців у таких важливих галузях як готельний та харчової, оскільки вони в значній мірі залежать від працівників, які приїжджали з країн-членів ЄС.

Министр окружающей среды, продовольствия и сельского хозяйства Великобритании Майкл Гоув

Міністр навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства великої Британії Майкл Гоув підкреслив, що Британія стала більш сприятливою для мігрантів, після того як проголосувала за вихід з Євросоюзу.

«Кампанія референдуму призвела до того, що Сполучене Королівство стає все більш привітним до міграції і більш відкритим для прибуття нових людей», – зазначив Гоув.

Дані Національної служби статистики свідчать про те, що кількість трудових мігрантів у першому кварталі цього року зменшилася вперше за останні 8 років.

Виникла в зв’язку з цим нестача працівників у першу чергу вплине на готельний і харчовий бізнес, які дуже залежать від фахівців, які приїжджають з інших країн.

Дефіцит у робочій силі відразу вплинув на те, що почалося зростання заробітної плати, який більше порівняно з аналогічним періодом минулого року і становить 3%. Фірми йдуть на підвищення оплати праці з-за побоювань втратити кваліфікованих працівників.

Джерело: www.eurabota.ua