Українці за п’ять років збільшили свої витрати в Польщі в два рази

Завдяки українцям, які працюють у Польщі, роздрібна торгівля в цій країні останні роки показує суттєве зростання.

За даними Головного статистичного управління (GUS), в 2017 році українські споживачі збільшили обсяги польської роздрібної торгівлі на 8%, порівняно з 2016 роком.

Расходы украинцев на потребительские товары в польских супермаркетах фото

При порівнянні середніх витрат громадян, які приїжджають до Польщі, виявилось, що під час одного візиту в супермаркет в четвертому кварталі минулого року, українці витратили в середньому 777 злотих (близько 230 доларів), в той час, як німці тільки 424 злотих або 123 долара, про решту і говорити не доводиться.

Польські роботодавці зацікавлені в залученні якомога більшої кількості українців, але експерти вказують, що тільки один з десяти, які приїхали на роботу в Польщу, планує залишитися тут назавжди. Цей факт не є сприятливим з точки зору подальшого розвитку польської економіки. «Українці, які б залишилися в країні на тривалий період часу, ще більше сприяли зростанню внутрішнього валового продукту Польщі», – таку думку висловив голова Personnel Service Кшиштоф Ингльот.

Українці, які живуть і працюють у Польщі, витрачають у середньому від 200 до 500 злотих в місяць. Це не багато, але варто врахувати, що роздрібна торгівля включає не тільки витрати українців, які працюють в країні, а також витрати з родин або друзів, які їх відвідують.

Джерело: www.eurabota.ua