Імміграція в Англію для українців

Останнім часом уряд Великобританії посилило вимоги до охочих поселитися в країні кандидатам, але імміграція в Англії все ще можлива для деяких категорій осіб.

Англия фото

Зі статті дізнаєтеся, як переїхати в Англію, де оформляють візи, скільки часу займає процес природної натуралізації.

У чому привабливість Англії для українців

Імміграція до Великобританії приваблює переселенців з усього світу. Люди хочуть жити в економічно благополучній і політично стабільній країні. Мігрантів не лякає тимчасове зниження соціального статусу в період адаптації в нових умовах. Велика частина професіоналів, швидко освоює англійську мову, підтверджує кваліфікацію і починають працювати за фахом.

Великобританія славиться сучасною науково-технічною базою це прекрасне місце для проведення досліджень, потрібні креативно мислячі іноземні інженери, дослідники теоретики і практики в різних галузях науки і розробки нової техніки. Молодь прагне вступити у всесвітньо відомі Британські університети та бізнес школи. Отриманим у Великобританії дипломів не потрібно підтвердження. Випускників беруть на роботу у великі корпорації.

Етапи імміграції в Англію

Переїзд в Англію складається з декількох етапів:

  1. Знайдіть спосіб для відкриття довгострокової візи (варіанти див. нижче).
  2. Вивчіть вимоги до кандидатів на отримання візи і посвідки на проживання.

Відповідь на питання як іммігрувати в Англію і список документів шукайте на офіційному сайті Посольства Великобританії в Україні.

  1. Підготуйте і подайте папери в Посольство Великобританії або Візові Центри в Україні.

Заявки на еміграцію до Англії з України розглядають три місяці.

  1. Після отримання Національної Візи подають запит на надання виду на проживання.

Іноді запити на візу і дозвіл на проживання подають одночасно. Як правило, тим, хто отримав візу, не відмовляють у наданні права на проживання.

  1. Після отримання візи іноземець повинен протягом 180 днів прибути в Королівство Великобританія і протягом восьми днів після прибуття зареєструватися в поліцейському відділенні.
  2. Тимчасовий вид на проживання — ВНП в Англії після першого запиту видають на два роки шість місяців з правом продовження на два роки і чотири місяці.

Подані заявки розглядають 60 днів вартість послуг 1320 фунтів стерлінгів (?). Бажано подати прохання за три місяці від запланованої дати переїзду.

Володарі ВНП отримують посвідчують особу пластикові ID-картки з біометричними даними. Час проживання з тимчасовим дозволом на проживання зараховують у стаж постійного перебування, якщо іноземець 183 дні у рік перебував у Британії. Відсутність в Англії протягом двох років призводить до втрати ВНП і накопиченого стажу проживання.

  1. П’ять років проживання в статусі ВНП дозволяє подати прохання на присвоєння статусу постійного жителя (ПМП).
Вимоги до кандидатів:
  • вік старше сімнадцяти років;
  • вільне спілкування англійською мовою;
  • регулярний дохід 18 600 ? в рік, або мати на рахунку кошти достатні для двох років проживання 37 200 ?;
  • надати затверджений міграційною службою переліку документів.
  1. Через п’ять років проживання в статус ПМЖ (у деяких випадках термін скорочується до одного року) ставати доступною подача заявки на отримання громадянства.

У Великобританії дозволено мати подвійне громадянство, але в законодавстві України така можливість не передбачена.

Варіанти підстав для отримання довгострокової візи

Як зазначалося раніше, вид на проживання оформляють на підставі тривалої візи.

Обґрунтуванням мети візиту можуть бути:

  1. Працевлаштування в англійській компанії за запрошенням роботодавця можливе для представників дефіцитних професій.

Трудова імміграція в Англію утруднена пріоритетним правом громадян ЄС на вільні вакансії. Українцям запропонують робочі місця, для яких не вдалося знайти бажаючих серед громадян ЄС. Оформляє дозвіл роботодавець, не всім компаніям дозволено приймати на роботу в Англії іноземців, тому бажаючих долати бюрократичні перепони не так багато.

Постарайтеся знайти взаєморозуміння з роботодавцем на етапі укладення трудового договору, обговоріть деталі. Запрошений співробітник повинен стати незамінним працівником. В іншому випадку контракт не продовжать робочу візу в Англію і ВНП анулюють. Змінити роботодавця без виїзду за межі Великобританії не представляється можливим.

  1. Реєстрація бізнесу в Англії вимагає фінансових вкладень у статутний капітал 200 000 ? плюс витрати на початковому етапі запуску фірми. Компанія повинна працювати з прибутком, вносити податки і надати два робочих місця для місцевих жителів. Строк дії бізнес візи два роки, якщо вдається довести рентабельність підприємства візу і ВНП продовжать на три роки.

Бізнес імміграція в Англію можлива з діловим партнером, які беруть участь у створенні фірми.

  1. Інвестиції — візу, ВНП, а через п’ять років та ПМП (без здачі екзамену по мові) отримують на підставі інвестування 1 000 000 ? (на п’ять років) у цінні папери Великобританії

Через п’ять років дозволено продати Державні облігації та повернути вкладені кошти. З-за дуже високих податків імміграція через інвестиції з кожним роком втрачає популярність.

  1. Зарахування на навчання у Вузи Британії відмінний варіант отримання Виду на проживання для здібної та забезпеченої молоді.

Учеба фото

Набуття чинності нових законів ускладнює імміграцію в Англію через навчання. Видачу випускникам дворічної візи для пошуку роботи скасували, тому в період навчання постарайтеся знайти роботодавця, щоб відразу після отримання освіти в Англії оформити Робочу візу.

  1. Возз’єднання сім’ї — одержали ВНП іноземцям дозволено запросити у Великобританії сім’ю.

Право на возз’єднання мають офіційно зареєстрували сімейні пари і цивільні супутники, якщо є спільна дитина і неповнолітні діти. В Англії дозволено працювати тим, хто приїхав на підставі возз’єднання сім’ї.

  1. Імміграція в Англію через шлюб з громадянами Англії дозволяє отримати візу і ВНП. Після п’яти років проживання отримують ПМЖ, а через рік і громадянство.

Приїхати в країну можна по візі нареченої або нареченого. Віза дійсна півроку. За цей час оформлюють шлюб і ВНП. Влада Великобританії надають підтримку особам які зазнали насильства в сім’ї. Якщо чоловік британець веде себе неналежно можна отримати притулок, матеріальну підтримку при цьому дозволено подавати документи на отримання ПМЖ в Англії без обов’язкового п’ятирічного терміну проживання на підставі ВНП.

  1. Репатріація — прямі нащадки осіб, що мали раніше Британське підданство отримають ВНП, якщо кандидат доведе наявність родинних зв’язків і Британське походження батьків, бабусь чи дідусів документально. Англійською мовою має володіти на достатньому для спілкування рівні.
  2. Біженці — прибули прямим рейсом в Англію особи зуміли надати документальне підтвердження утисків у рідній країні отримувати Посвідку на проживання і громадянство без іспитів з англійської мови.

Купівля об’єктів нерухомості підставою для автоматичного отримання ВНЖ не є.

Підіб’ємо підсумки

Вступ в силу нової редакції законів про імміграцію та громадянство Великобританії посилює вимоги до іноземців бажаючим отримати вид на проживання, але можливості для переїзду все-таки є. Володарі дефіцитних професій переїжджають на запрошення роботодавців (шукайте вільні вакансії на сайті eurabota), молоді люди вступають в шлюб або надходять вчитися у Виші, бізнесмени відкривають підприємства і розвивають бізнес.

Інтеграція в Британське суспільство шляхом природної натуралізації займає десять років, але біженці і ті, хто приїхав на підставі возз’єднання сім’ї отримують статус в стислі терміни.