Британський банк помилково виплатив 175 мільйонів доларів на Різдво

“Цього року британський банк Santander UK явно захлеснув різдвяний дух – 25 грудня він помилково виплатив своїм клієнтам 130 мільйонів фунтів стерлінгів (175 мільйонів доларів)”, – пише CNN.

“Загальна сума платежу була поділена на 75 000 транзакцій для близько 2000 корпоративних та комерційних клієнтів”, – йдеться у заяві Сантандера.

«Ми шкодуємо, що через технічну проблему деякі платежі від наших корпоративних клієнтів були неправильно продубльовані в рахунках одержувачів. Внаслідок помилки жоден з наших клієнтів не залишився без грошей, і найближчими днями ми посилено працюватимемо з багатьма банками у Великобританії для відновлення продубльованих транзакцій», – йдеться у заяві.

p align=”justify”> Операції були як періодичними, так і разовими платежами, які могли включати перекази постачальникам або заробітну плату.

Santander UK є дочірньою компанією Banco Santander, що знаходиться в Іспанії. Згідно з веб-сайтом банку у Великобританії, у нього 14 мільйонів активних клієнтів та 616 відділень.