Brexit перемістив 2500 робітників місць в сфері фінансів і 170 мільярдів євро до Франції

“Керуючий Центрального банку Франції заявив, що вихід Великобританії з Європейського Союзу призвів до переміщення майже 2500 робочих місць фінансистів і «не менше 170 мільярдів євро в активах» до Франції”, – повідомляє Guardian.

Лондон залишається найважливішим фінансовим центром континенту, але Амстердам, Дублін, Франкфурт і Париж намагаються залучити компанії, які хочуть залишатися активними в єврозоні.

Пандемія коронавіруса зробила ще більш важливим стимулювання ділової активності з урахуванням серйозних економічних наслідків. «Не дивлячись на пандемію, майже 2500 робочих місць вже переведені, і близько 50 британських організацій перевели до Франції не менше 170 мільярдів євро (150 мільярдів фунтів стерлінгів) в кінці 2020 року», – сказав керуючий банку Франсуа Вільруа де Гальо.

«Очікується, що в цьому році кількість таких переміщень збільшиться. Зокрема, Brexit змусив Європу розвивати свою фінансову автономію»,- сказав він.

ЄС дозволить кліринговим центрам в Лондоні працювати на континенті протягом 18 місяців, оскільки у Союзу немає власних порівнянних інститутів. Однак після закінчення цього періоду фінансові транзакції в євро теоретично повинні будуть проводитися всередині ЄС.

Крім того, «справжній «фінансовий союз» повинен дозволити нам краще мобілізувати заощадження». Гальо наполягає на тому, що можливість, яку надає Brexit, використовується для створення функціонуючого «союзу ринків капіталу» в ЄС.

Борис Джонсон визнав в грудні, що угода по Brexit з ЄС «не йде так далеко, як хотілося б», відкриваючи доступ до ринків фінансових послуг ЄС, хоча міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак пізніше представив перспективу поліпшення доступу до капіталів.