Міністр закордонних справ Зімбабве став жертвою COVID-19

“Міністр закордонних справ Зімбабве Сібусісо Мойо помер після зараження COVID-19”, – повідомляє Reuters з посиланням на прес-секретаря президента Джорджа Чарамба.

Перший дипломат помер сьогодні вранці в лікарні.

Мойо – колишній армійський генерал, який оголосив по телебаченню в листопаді 2017 року, що відбувся військовий переворот, в результаті якого був усунений давній лідер Роберт Мугабе.

«Нація буде проінформована про подальші події, пов’язані з цією передчасною кончиною»,- сказав прес-секретар, додавши, що Мойо був борцем за визволення своєї країни і був удостоєний військових почестей.

Мойо був одним з генералів, які допомогли спланувати переворот, і займав керівні посади в уряді президента Емерсона Мнангагва і правлячої партії ZANU-PF.

Інший член кабінету міністрів, генерал у відставці Перенс Ширі, який був міністром сільського господарства, помер від коронавируса в липні.

У Зімбабве спостерігається великий стрибок числа людей, інфікованих коронавірусом. Більше половини із 28 675 хворих і 825 померлих були зареєстровані після Нового року.