Brexit: британські банки закривають рахунки людей, що живуть за межами Англії

Британські банки почали закривати тисячі рахунків своїх клієнтів за межами Великобританії. Причина в тому, що після Brexit вони втрачають право надавати послуги людям в ЄС, якщо у них немає спеціальної нової ліцензії.

Це торкнеться, як британців, які проживають в інших країнах, так і компаній і приватних осіб, які просто вибрали британські сховища для своїх грошей.

На даний момент Lloyds Bank, Barclays, Barclaycard і Coutts розіслали своїм закордонним клієнтам листи про те, що вони закривають свої рахунки протягом двох місяців.

“Банківські правила ЄС більше не будуть застосовуватися до Великобританії з наступного року”, – заявила Сара Холл, яка входить до команди Королівського коледжу Лондона з вивчення змін, пов’язаних з Брексітом.

Це означає, що так звана сертифікація фінансових установ, яка дозволяє їм вільно торгувати в будь-якій країні Європейського економічного простору без необхідності отримання додаткових дозволів, для них не буде дійсна.

Для роботи їм потрібна спеціальна ліцензія або філія в країні.

“Деякі банки вирішили, що це невиправдані витрати для кількості клієнтів, які у них є в інших країнах, і їм краще покинути ці ринки”, – пояснює Холл. Поки тільки HSBC і Santander заявили, що не планують закривати рахунки своїх клієнтів в ЄС.