Одним Brexit принесе проблеми, а іншим – нові робочі місця

Європейські економічні експерти спрогнозували десятки тисяч нових робочих місць в Парижі і в цілому по Франції у зв’язку з виходом Великобританії з ЄС.

Рабочие места фото

Протягом тривалого часу Лондон був головним фінансовим центром об’єднаної Європи. Але, оскільки через лічені місяці Сполучене Королівство вийде зі складу Євросоюзу, економічні аналітики прогнозують, що банки і страхові компанії почнуть йти з Британії, організовуючи офіси в інших країнах Європи.

Нещодавно прийняте нове трудове законодавство за ініціативою президента Франції Еммануеля Макрона, який перед тим, як балотуватися на найвищу державну посаду, працював інвестиційним банкіром Ротшильда, робить Францію більш привабливої для міжнародних інвесторів.

Найближчим часом, як мінімум 3,5 тисяч нових робочих місць з’являться у фінансовому секторі Парижа, перемістившись з Лондона, а це в свою чергу створить у Франції додаткові 20 тисяч парних робочих місць.

За даними британських ЗМІ, найбільші інвестиційні компанії вже почали планувати перенесення своїх офісів з Лондона, а також провідні фірм в інших секторах економіки.

Звичайно, без конкуренції тут не обійдеться, також на роль нового фінансового центру претендують німецький Франкфурт, голландський Амстердам, ірландський Дублін.

Джерело: www.eurabota.ua