В Англії кампанію з тестування школярів на коронавірус вчителя охарактеризували як «наївну»

Нова урядова кампанія за «більш нормальний навчальний рік» закликає школярів в Англії здавати тести на Covid два рази в тиждень. Однак лідери шкільних профспілок оголосили програму наївною.

У кампанії бере участь олімпійський чемпіон, 18-річний плавець Метт Річардс, який пояснює учням, що регулярні тести дозволили йому брати участь в змаганнях в Токіо і дадуть їм можливість повернутися до того, що вони люблять, наприклад, до шкільних матчів і т. д.

Міністр охорони здоров’я Саджид Джавід сказав, що школярі «можуть очікувати більш нормального року», коли повернуться до школи. Уряд зняв більшість обмежень, введених в минулому році, таких, як кількість школярів в класах, соціальне дистанціювання і маски.

«Було б наївно припускати, що у вересні все нормалізується», – сказав Нік Брук, заступник генерального секретаря Національної асоціації вчителів.

«Вчені вже пророкують, що число випадків захворювання Covid, ймовірно, збільшиться в міру відкриття шкіл, і, на жаль, ми знаємо, що подальші збої в процесі навчання неминучі», – сказав він Guardian.