Рівень безробіття у Великобританії залишився незмінним на найнижчому рівні за багато десятиліть

Ринок праці в Великобританії ще більше поглибився на початку 2019 року, незважаючи на свідчення загального уповільнення внутрішньої економіки під тиском невизначеності, пов’язаної з Brexit, і більш широких побоювань з приводу світової торгівлі.

Згідно з офіційними даними, опублікованими у вівторок, рівень безробіття в Сполученому Королівстві залишався найнижчим протягом багатьох десятиліть, так само як і рівень інфляції заробітної плати з урахуванням бонусів, які не змінилися в грудні.

Рівень безробіття залишився незмінним на рівні 4,0% протягом трьох місяців до грудня, як і очікувалося. Це був найнижчий рівень з лютого 1975 року.

Тим часом, число зайнятих в Сполученому Королівстві збільшилася на 167 000, перевищивши прогнози на 152 000.

Число заявок на допомогу з безробіття в січні отримав 14,200 у порівнянні з 20,800 в читанні грудня.

Середня зарплата без урахування бонусів продовжує рости найшвидшими темпами після фінансової кризи 10 років тому, набравши 3,4% за три місяці до грудня. Цей результат відповідав прогнозам і скоригованим значенням з листопада.

Середня заробітна плата, включаючи премії, щорічно, укріплена на 3,4%, розчарування оцінюється на рівні 3,5%. в листопаді, отримавши близько 3,4%.

Банк Англії вказав на зростання заробітної плати і їх тиск на зростаючу інфляцію споживчих цін, як частина аргументу на користь необхідності поступового підвищення процентних ставок, але зростаюча невизначеність, пов’язана з переговорами Brexit з Європейським союзом, стримує операції центрального банку.

В останньому оновленому прогнозі центральний банк знизив оцінки економічного зростання Великобританії через Brexit і уповільнення світової економіки. Аналітики кажуть, що останні прогнози припускають, що процентні ставки в найближчі два роки подвояться, кожен раз на 0,25 пункту, що на одне збільшення менше, ніж очікувалося в листопаді.

У випадку з Brexit «без угод» економіст Банку Англії Гертян Влігена заявив, що очікує, що Банк Англії збереже процентні ставки без змін протягом більш тривалого періоду або навіть знизить їх, щоб підтримати економіку ».