Імміграція в Нідерланди: основні варіанти і вимоги

Королівство Нідерланди не слід плутати з Голландією, яка представлена в складі цієї держави двома провінціями. Багато жителів України, країн СНД і Європи мріють іммігрувати в Нідерланди, але виконати всі міграційні вимоги і отримати громадянство вдається не всім.

Головною причиною невдач є погана поінформованість. Зі статті дізнаєтеся, як переїхати в Королівство Нідерланди, які документи потрібні для відкриття довгострокової візи і посвідки на проживання, скільки часу потрібно на отримання громадянства.

У чому привабливість Нідерландів для українців

Столиця Королівства Нідерландів Амстердам та інші малоповерхові містечка цієї держави вражають приїжджих затишком і красою, продуманістю і зручністю інфраструктури, що враховує потреби дорослого населення, малюків, людей з обмеженими можливостями та літніх жителів. Скрізь є дороги з ідеальним покриттям. У будь-який куточок можна доїхати громадським транспортом.

immigraciya-v-niderlandy-

Жителі толерантно ставитися до іноземців, інвалідам, біженцям, одностатевих шлюбів.

Нідерланди економічно стабільну державу з гарантованими соціальними пільгами і високим рівнем життя. Мають ВНП іноземці можуть відвідувати країни ЄС без віз.

Способи легального переїзду в Нідерланди

Бажаючим емігрувати в Королівство Нідерланди належить пройти кілька підготовчих етапів:

1. Відкрити в Посольстві або Консульстві Нідерландів в Україні довгострокову візу (варіанти обґрунтування мети візиту для отримання візи розглянемо трохи пізніше).

Перелік документів змінюється в залежності від мети візиту. На офіційному сайті Посольства уточнюйте деталі.

Подача документів проводитися особисто. Час погоджують заздалегідь. Середній термін розгляду справ 90 днів. Держмито необхідно внести протягом трьох тижнів після прийому документів. Сума залежить від мети приїзду. При отриманні візи будьте готові до співбесіди.

2. Після прибуття в Королівство Нідерланди іноземець реєструється протягом восьми днів в місцевому муніципалітеті, складає і подає запит про надання ВНП на території Нідерландів.

Увагу
Іноземні кандидати на отримання ВНЖ проходять в медичному центрі Нідерландів обстеження на наявність туберкульозу та оформляє протягом чотирьох місяців медичну страховку.

Заявки розглядають два тижні.

Іноземцю в місцевому відділенні Служби міграції:

  • присвоять індивідуальний номер – BSN, що дозволяє отримувати державні посібники та пільги;
  • видадуть спеціальний VTV — документ, що підтверджує право на проживання на рік з можливістю продовження.

Для дітей до вісімнадцяти років оформляють ВНП для неповнолітнього.

Ціна оформлення ВНЖ залежить від мети візиту:

  • 881 € – кваліфіковані фахівці;
  • 778 € – сезонні робітники;
  • 331 € – наукові співробітники;
  • 500 € – студенти.

3. Відразу ж після отримання статусу починають підготовку до здачі інтеграційних тестів. Деталі процедури інтеграції шукайте на сайті DUO (Нідерландського Міністерства освіти).

Наявність сертифіката підтверджує володіння нідерландським мовою полегшує отримання ВНЖ. Отже, підготовку до іспиту починають заздалегідь. Здають тести онлайн в електронному вигляді на сайті IND (Служби натуралізації та імміграції) за попереднім записом. Результат отримують на електронну пошту кандидата.

Крім знання мови кандидат демонструє пізнання в області політичного устрою Королівства Нідерланди. Диплом отримують протягом трьох років після прибуття.

Після п’яти років перебування подають прохання про надання статусу постійного жителя.

4. Через п’ять років подають прохання про надання громадянства.

Підстави для відкриття довгострокової візи

Підставою для відкриття довгострокової візи може бути:

viza-v-niderlandy-min

1. Запрошення від роботодавця на роботу в Нідерландах. Список дефіцитних спеціальностей регулярно оновлюється на сайті Служби імміграції і натуралізації (IND). Іноземців запрошують в якості:

  • найманого працівника;
  • стажиста;
  • сезонного працівника;
  • співробітника переведеного у філіал компанії в Нідерландах;
  • наукового співробітника.

До пакету паперів про надання робочої візи додається підписаний трудовий контракт.

Після прибуття трудовий мігрант оформляє GVVA спеціальний документ, який є фактично ВНП з правом працевлаштування.

2. Реєстрація власного бізнесу в Нідерландах. Компанія повинна вносити внесок у розвиток економіки країни. До пакету документів кандидат додає документи про відповідне передбачуваної діяльності освіті, виписку з реєстру реєстрації підприємства, яка дозволяє відкрити бізнес візу.

ВНП отримане на підставі бізнес імміграції в Нідерланди продовжать, якщо компанія буде працювати з прибутком.

3. Зарахування у Вузи Королівства Нідерландів підстава для студентської візи і ВНП. Запасайтеся заздалегідь сертифікат TOEFL – мінімальний рівень 80 балів або IELTS – 6 балів. В Королівстві Нідерланди можна продовжити отримане в Україні освіта. Підтверджують дипломи в Посольстві або Консульстві Нідерландів в Україні

Після закінчення навчання в Нідерландах. випускники легко працевлаштовуються на території королівства і державах ЄС.

4. Реєстрація шлюбу або спільного проживання (визнаються і одностатеві шлюби) з громадянином Нідерландів дозволяють отримати візу для возз’єднання сім’ї. При цьому дохід запрошуючої сторони повинен бути 1500 € на місяць. Три роки спільного проживання дозволяє подати прохання про надання громадянства.

5. Імміграція в Нідерланди можлива на підставі статусу біженця. Іноземець отримає статус, якщо прибуде в країну легально прямим рейсом і зможе документально довести загрозу життя в країні походження.

Позитивні і негативні сторони життя в Нідерландах

Життя у Нідерландах має сприятливі і негативні сторони.

До позитивних рис відносять:

  • Толерантність до іноземців, літнім людям, інвалідам, одностатевих союзів.
  • Поважають вільний вибір макіяжу, одягу, манери поведінки.
  • Помірні ціни на продукти харчування.
  • Розвинена транспортна інфраструктура, пристосовані для легкого пересування інвалідів та мам з колясками автобуси, тролейбуси, швидкісні потяги ходять за розкладом. Відмінна якість доріг.
  • У містах обладнані велосипедні та пішохідні доріжки.
  • Мальовнича заміська зона.

Негативними вважають:

  • Строгі закони, велика роль громадської думки. Якщо іноземця оштрафували за неблаговидное поведінка, ПМП він не отримає.
  • У містах багато ділянок зі швидкісними обмеженнями.
  • Парковка коштує дорого (у годину 2 €).
  • Магазини після 18 годин не працювали і не працюють у суботу і неділю працюють у вихідні тільки ринки.
  • Потрапити на прийом до лікаря без попереднього запису складно.

Підіб’ємо підсумки

Легальна імміграція в Нідерланди з України складне завдання, але при дотриманні міграційних вимог переїзд можливий.

Ускладнена імміграція в Голландію необхідністю вивчати нідерландська мова, дотримуватися законів і традицій і мати постійний дохід 1500 € на місяць.