Велика пожежа в багатоповерховому житловому будинку в Лондоні (ВІДЕО)

“Лікарі допомогли 44 людям після того, як в багатоповерховому житловому будинку в Лондоні, вкритому таким же облицюванням, що і в башті Гренфелл, сталася пожежа”, – повідомляє AFP.

Пожежна служба Лондона повідомила, що пожежу в Поплар, Східний Лондон, вдалося локалізувати, але двоє чоловіків були доставлені до лікарні через вдихання диму, а ще 38 дорослих та четверо дітей отримали медичну допомогу на місці.

Двадцять пожежних машин ліквідували пожежу в 19-поверховому житловому будинку недалеко від фінансового району Кенері-Уорф, зазначивши, що частини восьмого, дев’ятого і десятого поверхів були у вогні.

Пожежа викликала спогади про трагедію 2017 року, в результаті якої загинули 72 людини, коли вежа Гренфелл в Західному Лондоні була повністю зруйнована після того, як загорілося зовнішнє облицювання будівлі.

Близько 20 відсотків фасадного блоку будинку, який постраждав від сьогоднішньої пожежі, складається з облицювальних панелей з поліетилену, які, як було встановлено, стали ключовим фактором в пожежі в Гренфеллі.

Ті, що вижили і родичі загиблих в Гренфеллі заявили, що «це має припинитися».

«Уряд пообіцяв зняти небезпечне облицювання до червня 2020 року. Однак він повністю не досяг своєї мети, і кожен день людські життя знаходяться під загрозою», – йдеться в заяві групи підтримки Grenfell United: «Сьогодні люди знову втратили свої оселі в іншому жахливій пожежі”.

Мер Лондона Садок Хан наполягав на тому, що «вкрай важливо, щоб уряд, будівельники, власники будівель і місцева влада разом працювали над терміновим зняттям облицювання з постраждалого будинку».

За даними будівельної компанії Balimor, роботи по заміні облицювання вже ведуться.