Чи отримав померлий доброволець, що пройшов тестування на коронавірус, вакцину?

Волонтер, який брав участь в клінічних випробуваннях вакцини від коронавіруса AstraZeneca і Оксфордського університету, помер в Бразилії. Однак на даний час немає ніяких ознак того, що його смерть була пов’язана з вакциною, і випробування будуть продовжені.

Джерела, близькі до випробувань, повідомили The Sun, що померлий бразилець взагалі не отримав дозу вакцини, але входив до контрольної групи і йому вводили нешкідливу речовину. Йому 28 років, він з Ріо-де-Жанейро.

Акції AstraZeneca впали на 1,7% після появи новини. «Ми не можемо коментувати окремі випадки, так як дотримуємося суворої конфіденційності, але можу запевнити вас, що справа ретельно розслідувана. Всі істотні випадки повинні бути ретельно оцінені незалежним комітетом і регулюючими органами. Ці розслідування не викликали ніяких побоювань з приводу продовження випробувань вакцини»,- сказав представник фармацевтичного гіганта. Оксфордський університет також підтвердив, що ретельне вивчення випадку в Бразилії не дає приводу для занепокоєння з приводу безпеки клінічних випробувань вакцини. Влада південноамериканської країни дали аналогічні запевнення.

На сьогоднішній день вакцину прийняли 18 000 чоловік в рамках тестування в США, Південній Африці, Бразилії та Великобританії.