Сьогодні громадянином Канади можна стати набагато легше

Правила, які в цьому році були значно спрощені канадським урядом, сприяли тому, що за період з початку 2018 року суттєво збільшилася кількість іммігрантів, які приїхали в Канаду на постійне місце проживання.

За заявою представників канадського уряду, завдяки переглянутими правилами, які дають можливість набагато легше отримати громадянство Канади, кількість людей, які протягом цього року вже стали громадянами, збільшилася на 40 відсотків, при цьому число заяв на оформлення громадянства збільшилася на 30 відсотків.

Згідно інформації, наданої Департаментом імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) виявилося, що до кінця жовтня близько 152 тисяч осіб стануть новими громадянами Канади з того часу, коли були внесені зміни, що скорочують число днів, необхідних для того, щоб мати право подавати відповідну заяву.

Якщо раніше, щоб отримати громадянство Канади, який приїхав з-за кордону чоловік, повинен був перебувати в країні 4 роки з 6-ти, то рівно рік тому ці терміни зменшили до 3 років з 5-ти.

Протягом дев’яти місяців після прийняття змін до вимог отримання громадянства різко зросла кількість поданих відповідних заявок – майже до 243 тисяч.

У заяві, присвяченій тижня громадянства, яке проходить з 8 по 14 жовтня, міністр імміграції Канади Ахмед Хуссен сказав, що змінені правила отримання канадського громадянства дають бажаний ефект.

министр иммиграции Канады Ахмед Хуссен

Нагадаємо, раніше повідомлялося про даних, опублікованих Статистичним управлінням Канади, згідно з яким населення країни в другому кварталі 2018 року збільшилася в основному за рахунок 139 тисяч іммігрантів.

Джерело: www.eurabota.ua

12.10.2018