Джонсон планує вакцинувати всіх дорослих британців до кінця липня

“До кінця липня всім дорослим в Великобританії буде запропонована вакцина від коронавіруса. Про це пообіцяв прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон”,- повідомляє DPA.

Він вказав, що мета полягає в тому, щоб захистити найбільш вразливу частину населення і зробити подальші кроки щодо пом’якшення деяких поточних обмежень.

На даний момент більше 17 мільйонів чоловік на острові отримали першу дозу вакцини – майже кожен третій дорослий.

Згідно з планом уряду, до 15 квітня будуть вакциновані літні люди старше 50 років і люди зі слабким здоров’ям.

Джонсон сказав, що план прискореної вакцинації дозволить пом’якшити деякі заходи проти COVID-19 в країні, але «вихід з режиму ізоляції буде здійснюватися обережно і поетапно».

Прем’єр-міністр сказав, що Великобританія пожертвує свої надлишки вакцини біднішим країнам, але тільки після того, як британці будуть вакциновані.

Він мав на увазі заклик глави Світової організації торгівлі негайно почати вакцинацію бідніших країн, заявивши, що «рівний доступ в інтересах як багатих, так і бідних країн».

Очікується, що сьогодні Джонсон оголосить про свій план ослаблення першої блокади країни. Ймовірно, що заборони на приватні зібрання на відкритому повітрі, а також індивідуальні відвідування будинків престарілих будуть зняті.