У Макрона кинули яйце під час відвідин ярмарку

Як повідомляє AFP, чоловік кинув яйце в президента Франції Еммануеля Макрона під час відвідин ярмарку ресторанів і готелів на південному сході Ліона.

Яйце потрапило йому в плече, але відскочило не розбившись. Нападника швидко спіймали, а Макрон сказав, що спробує поговорити з ним пізніше.

«Якщо йому є що сказати мені, нехай підійде», – сказав Макрон на Міжнародному торговому ярмарку громадського харчування, гостинності та їжі (SIRHA), додавши: «Або я підійду до нього».

Інцидент викликав замішання в порівнянні з теплим прийомом відвідувачів ярмарку президента-центриста, не в останню чергу після того, як він оголосив, що чайові в ресторанах, оплачувані кредитною карткою, більше не будуть обкладатися податком.

Яйця, як знаряддя розгніваних протестуючих – звичайна професійна небезпека для французьких політиків, і Макрон не виняток.

Коли він ще був кандидатом в президенти в 2017 році, під час відвідування Національного сільськогосподарського ярмарку в Парижі йому о голову розбили яйце.

А недавно чоловік вдарив його по обличчю, коли він тиснув руки простим громадянам в південному місті Валенсія в червні.

Нападник, 28-річний чоловік, який заявив суду, що співчуває антиурядовим протестам «жовтих жилетів», був засуджений до чотирьох місяців в’язниці.

Очікується, що в найближчі місяці охорона Макрона посилиться, оскільки центристський лідер примножує свої публічні виступи напередодні довгоочікуваної кампанії з переобрання.

Поки він офіційно не висунув свою кандидатуру на черговий п’ятирічний термін на виборах у квітні 2022 року.