Джонсон: капіталізм і жадібність зробили Британію успішною в вакцинації

Як повідомляє Reuters, “прем’єр-міністр Борис Джонсон заявив законодавцям на закритому засіданні, що капіталізм і жадібність призвели Великобританію до успіху в вакцинації населення”.

Коментарі, опубліковані The Sun, були зроблені Джонсоном під час зустрічі в Zoom і можуть викликати суперечку з ЄС, який розглядає питання про заборону на експорт вакцин до Великобританії.

«Причина, по якій ми домоглися успіху з вакциною, полягає в капіталістичній жадібності, друзі», – пояснив він під час зустрічі з законодавцями-консерваторами, щоб заручитися їх підтримкою в заходах щодо обмеження поширення коронавіруса.

The Sun повідомила, що пізніше Джонсон додав: «Насправді, мені шкода, що я це сказав», і що він неодноразово просив законодавців «забути, що я це сказав». Офіс Джонсона на Даунінг-стріт відмовився від коментарів Reuters.

На питання про коментарі міністр внутрішніх справ Пріті Патель сказала, що не була присутня на зустрічі. “Прем’єр-міністр завжди визнає великий успіх, якого ми досягли з вакциною, не тільки завдяки вражаючому поширенню, але і нашій здатності, як країни розробити вакцину, а також ролі фармацевтичних компаній, науки і технологій в цьому”,- сказала Патель.

Великобританія поступово послаблює обмеження відповідно до плану, підкріпленому успіхом національної кампанії вакцинації, в ході якої понад 28 мільйонів осіб отримали свою першу дозу вакцини.