Угорщина поки не буде видавати українцям паспорти

Про те, що припиняється оформлення угорського громадянства та видача паспортів українським громадянам, які проживають в Закарпатській області, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Після кількох місяців роботи міністерства закордонних справ України, щоб вирішити проблему, пов’язану з видачею українським громадянам угорських паспортів, вдалося досягти угоди про призупинення оформлення громадянства Угорщини громадянам України, які є етнічними угорцями.

Високопоставлений чиновник підкреслив, що «угорці кажуть, що не видають зараз паспорти. І вони не будуть цього робити. Це вже добре, тому що я пам’ятаю заяви Сийярто, коли він говорив, що видача паспортів на наший території не суперечить українським законам. Зараз це за визначенням закінчилося».

Однак, Павло Клімкін сказав, що угорська сторона тимчасово не видаватиме паспорти. Очевидно, угорські чиновники хочуть переформатувати процес видачі документів, що підтверджують угорське громадянство жителів Закарпаття, щоб зайвий раз не привертати увагу громадськості до цього питання.

Для етнічних угорців, які живуть в Закарпатті, отримати громадянство Угорщини – це спосіб покращити свій добробут, оскільки можна їхати в будь-яку країну Євросоюзу і без проблем працевлаштуватися, отримуючи заробітну плату в рази більшу, ніж в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про консультації, які провели в Києві в кінці листопада українські та угорські дипломати, щоб перевести це делікатне питання з політичної в правову площину.

Джерело: www.eurabota.ua

10.12.2018