Українці будуть кататися за кордон у нових вагонах

В Україні взялися за оновлення рухомого складу на залізницях. Так, у наступному році в країні закуплять 8,9 тисяч нових вагонів. Про це повідомили представники національного монополіста в галузі залізничних перевезень – «Укрзалізниці».

В Украине принялись за обновление подвижного состава на железных дорогахПланується, що в наступному році компанія закупить майже 9 тисяч нових вагонів. Повідомляється, що 5,18 тисяч буде куплено за кордоном, а інші вагони – виготовлять в Україні.

На оновлення складу вагонів в «Укрзалізниці» планують витратити 30,6 мільярдів гривень. Проте, в бюджеті підприємства на купівлю виділено лише 13,3 мільярда. Інші кошти на закупівлю вагонів планують знайти у приватних інвесторів. Частина грошей буде взято з коштів, виділених перевізнику Європейським банком реконструкції та розвитку.

Крім того, в наступному році «Укрзалізниця» планує модернізувати вже існуючі вагони. Всього планується відремонтувати близько 10 тисяч вагонів.

Якщо ви бажаєте знайти роботу за кордоном, то ресурс www.eurabota.ua – для вас. Окремо, радимо звернути увагу на сторінку «Робота в Польщі», де зібрані майже 30 тисяч вакансій.