Прямий поїзд Мукачево-Будапешт запустять раніше наміченого терміну

На залізничній станції Мукачево завершується підготовка до запуску прямого поїзда до Будапешта.

Поезд фото

У місті над Латорицею на завершальному етапі будівництво нової злітно-посадкової платформи, яка знаходиться від будівлі вокзалу на відстані 500 метрів. Разом з цим працівники приводять в порядок всю необхідну інфраструктуру, роблять ремонт в будівлі залізничного вокзалу міста Мукачеве.

Міська влада взяла на себе зобов’язання зробити капітальний ремонт автомобільних доріг, які прилягають до вокзалу, а також залізничних переїздів. Все робиться для того, щоб добре зустріти іноземних гостей.

Роботи по заміні старих дерев’яних шпал і скріплень колії європейського стандарту йдуть повним ходом, адже зробити капітальний ремонт необхідно на ділянці довжиною 40 кілометрів, який йде до державної кордоні буквально за кілька тижнів.

Відстань від Мукачева до Будапешта в 400 кілометрів поїзд буде проїжджати всього за 6 годин, вартість квитків – від 700 до 1 000 гривень. Зупинки будуть в угорських містах Дебрецен і Ньіредьгаза.

На сьогоднішній день вирішується питання між українською і угорською сторонами про графіку руху. Поки в складі буде два вагони, але по мірі зростання пасажиропотоку, кількість вагонів планують збільшити. У ПАТ «Укрзалізниця» повідомили, що квитки на перший рейс 1 серпня всі вже продані.

Джерело: www.eurabota.ua