Велика Британія вшанувала пам’ять покійного «капітана Тома» хвилиною оплесків

“Прем’єр-міністр Великобританії, лідер опозиції і пересічні громадяни вчора хвилину аплодували ветерану Другої світової війни Тому Муру”, – повідомляє AFP.

Мур, який помер у віці 100 років, став героєм під час першого карантину навесні, зібравши рекордну суму для людей на передовій у боротьбі з коронавірусом.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон вийшов перед своєю резиденцією на Даунінг-стріт, 10 зі своєю дівчиною Керрі Саймондс, щоб вшанувати пам’ять столітньої людини, аплодуючи їй протягом хвилини.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять капітана сера Тома Мура і медичних працівників, для яких він зібрав кошти», – написав Джонсон у Twitter.

Багато британців виконали заклик прем’єр-міністра і вийшли з будинків, щоб зробити те ж саме. Лідер опозиційних лейбористів Сайрус Стармер також приєднався до акції.

Мур помер у вівторок після того, як потрапив до лікарні з COVID-19.

У квітні минулого року капітан Том Мур став національним героєм і джерелом натхнення для британців після того, як на своє 100-річчя він вирішив зібрати скромну 1000 фунтів стерлінгів для передових медиків проти COVID-19, але замість цього зібрав понад 32 мільйонів фунтів стерлінгів на користь національної служби охорони здоров’я.