На поліпшення українських поїздів витратять десятки мільярдів гривень

На покращення роботи Укрзалізниці буде виділено понад 26 мільярдів гривень. Зазначимо, що сума заявлених інвестицій є найбільшою за весь час існування незалежної України.

улучшение работы Укрзализныци
Приміром, у 2014 році на різні потрібні Укрзалізниці державою було витрачено лише 4,5 мільярдів. Однак, зараз в українському уряді ухвалили рішення різко збільшити вкладення в поліпшення роботи монополіста в галузі залізничних перевезень і підняти рівень вітчизняних потягів до європейського.

Планується, що більша частина з виділених 26 мільярдів буде витрачено на оновлення рухомого складу, який нині перебуває в жалюгідному стані.

Слід зауважити, що в цьому році в керівництві Державного підприємства перед формуванням бюджету радилися з партнерами і клієнтами, намагаючись дізнатися, на що гроші слід витрачати в першу чергу.

Зазначимо, що в Україні поліпшується не тільки ж/д сполучення, але і авіаційне. Так, дістатися зі Львова до Стамбула тепер можна кожен день тижня.

Всього протягом 2018 року Укрзалізниця закупить 60 нових пасажирських вагонів, а також 2 секції електропоїздів. Крім того, запланована модернізація 226 пасажирських вагонів і 100 секцій поїздів.

Джерело tsn.ua.
06.02.2018