Українці стали більше користуватися послугами авіакомпаній

За підсумками 2017 року пасажирські перевезення авіаційним транспортом в Україні істотно зросли. За всі роки відтоді, як Україна стала незалежною – це рекордний показник, повідомляє biz.nv.ua.

пассажирские перевозки авиационным транспортом в Украине существенно возросли

За даними Державіаслужби, у 2017 році пасажиропотоки зросли на 27,6% і склали 16,5 мільйона чоловік. Одним з факторів, що сприяють зростанню кількості пасажирів – відкриття нових міжнародних аеропортів і відповідно нових міжнародних рейсів, так з Полтави почали виконуватися перші рейси між Україною і європейськими країнами.

Лідер зростання авіаперевезень був і залишається міжнародний аеропорт Бориспіль: якщо в 2016 році його послугами скористалися 8,7 мільйона чоловік, то в 2017 році вже 10,6 мільйона. В минулому році керівництво головного аеропорту України почало змінювати політику на більш лояльну до перевізників: краще забезпечуються потреби авіаперевізників, надається оптимізоване розклад для виконання ними польотів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян стверджує, що авіакомпаніями надані відмінні можливості для безперешкодного отримання призначень для відкриття нових маршрутів, як результат – зростання конкуренції і прибутку в цілому по галузі.

eurabota.ua