Греція відновила поромне сполучення з усіма островами

Катімеріні повідомила, що Греція відновила поромне сполучення з усіма островами і портами на материку сьогодні вранці в рамках четвертого етапу плану уряду щодо поступового ослаблення обмежувальних заходів, введених в березні в рамках боротьби з пандемією коронавіруса.

Видання нагадує, що минулого тижня уряд зняв заборону на плавання до острову Кріт і назад. Відновлення поромного транспорту здійснюється з дотриманням строгих санітарних заходів, включаючи вимір фізичного відстані і температури пасажирів.

Згідно з повідомленням грецького державного телебачення, пороми можуть перевозити максимум 50 відсотків від кількості пасажирів, яке їм дозволялося перевозити раніше. З кінця березня поїздки на грецькі острови були дозволені тільки постійним мешканцям в зв’язку з заходами проти поширення коронавіруса.

Однак зняття заборони на поромне перевезення не поширюється на пороми, що курсують між Грецією і Італією, які, як очікується, відновлять свою роботу 1 червня, якщо кількість випадків коронавіруса в Італії продовжить знижуватися в найближчі дні.

На сьогоднішній день в Греції відкриваються кафе, ресторани, бари і літні кінотеатри.