Іноземці купують на Кіпрі більше житла, ніж місцеві жителі

Громадяни інших країн, які купують нерухомість на Кіпрі різного призначення, випередили кіпріотів за кількістю придбаного житла.

Недвижимость на Кипре фото

На острові в березні цього року за даними Земельного департаменту Кіпру було оформлено і укладено близько 800 договорів купівлі-продажу житла, комерційних об’єктів і ділянок землі. Угод з громадянами з інших країн у відсотковому співвідношенні було проведено більше на два відсотки. Кіпріоти, які уклали угоди, склали 49%, а громадяни з інших країн – 51%.

Якщо порівнювати кількість угод, які були укладені в минулому році, то їх було 626, таким чином, кількість договорів про продаж нерухомості різного призначення на Кіпрі за рік збільшилася майже на чверть. Активність покупців недешевої житлової площі істотно зросла майже у всіх регіонах країни, крім Фамагусти. Нікосія тут у лідерах зростання – 59%.

Підсумки першого кварталу цього року показали велике зростання на 41% загальної кількості договорів купівлі-продажу нерухомості в порівнянні з аналогічним періодом минулого 2017 року.

Джерело: www.eurabota.ua