Харківський аеропорт збільшив пасажиропотік

Впевнено зростає пасажиропотік у міжнародному аеропорту Харкова. За підсумками травня він склав 89 тисяч чоловік, про це інформує прес-служба транспортного підприємства.

Международный аэропорт Харькова

В цьому році кожен місяць стабільно збільшується кількість пасажирів, які скористалися послугами харківського міжнародного аеропорту. Якщо в травні 2017 року було обслуговано трохи більше 84 тисяч осіб, то в травні поточного року їх число склало 89 тисяч.

Основними джерелами впевненого зростання пасажиропотоку є реалізація домовленостей про запуск нових міжнародних і внутрішніх рейсів. Минулого місяця почалося виконання регулярних рейсів в Барселону і Ларнаки. Новий український лоукостер SkyUp почав літати по маршрутах до турецької Анталії і єгипетського Шарм-ель-Шейха – одними з найпопулярніших туристичних центрів серед українців.

Серед найбільш затребуваних рейсів на міжнародних лініях традиційно залишаються: Стамбул, Варшава, Тель-Авів, Мінськ, зростає популярність нових маршрутів в Мілан і Дортмунд, які були відкриті в квітні цього року.

Пасажиропотік за травень на міжнародних рейсах склав 80%, а на внутрішніх – 20%. За підсумками п’яти місяців цього року харківський міжнародний аеропорт обслужив майже 325 тисяч пасажирів, тоді як у минулому році їх було тільки 281 тисяча. Зростання склало 16%.

Джерело: www.eurabota.ua