EASA позбавить половину України авіасполучення: авіація може померти в Дніпрі, Запоріжжі та Харкові

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) має намір заборонити польоти авіації над такими українськими містами, як Дніпро, Запоріжжя і Харків.

Шокуюче рішення було прийнято агентством на основі причин, які в даний момент не розголошуються. Ймовірно, європейських інспекторів злякала безпосередня близькість вищевказаних міст до зони проведення Антитерористичної операції.

125

Нагадаємо, що до 2014 року заборону на авіасполучення над Запоріжжям, Харковом і Дніпром тривав всього два тижні. Чим викликані нинішні побоювання європейських чиновників за безпеку здійснення авіарейсів – не повідомляється.

Відзначимо, що дана новина пішла за серією повідомлень про запуск з України нових авіамаршрутів в Європу. Детальніше про це ми розповідали в нашій статті “Омелян розповів, коли лоукост Ryanair прийде в Україну”.

 

Рішення Європейського агентства авіаційної безпеки не є остаточним. Однак, навіть якщо заборона набуде чинності, то він буде носити лише рекомендаційний характер і не зобов’язує перевізників слідувати вказівкам чиновників.

Читайте також:

1.Ірландія повідомила погані новини: лоукост Ryanair заявив про скасування рейсів

2.Безіменний квиток від авіакомпанії Wizz Air: купівля тепер можлива і для випадкового попутника

3.В Україні з’явилося 6 нових авіамаршрутів

4.Гугл запустив сервіс пошуку авіаквитків з України

 

 

 

 

5.Лоукост Ryanair змінив правила перевезення ручної поклажі