Зеленський зустрінеться з Байденом 1 вересня

Посол України в США Оксана Маркарова повідомила, що Володимир Зеленський перебуватиме у Вашингтоні два дні: 31 серпня і 1 вересня.

За її словами, план подій у Вашингтоні узгоджений з обох сторін.

«З того, що вже було заплановано в Вашингтоні – зустрічі президентів України і США в Білому домі, основні компоненти цієї зустрічі вже заплановані і узгоджені обома сторонами, зустрічі з керівниками ключових для українсько-американських відносин міністерств, а також дві важливі публічні презентації президента і першій леді для представників ЗМІ, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів », – сказала Маркарова.

Посол України в США додав, що також планується відкриття українського культурного центру і «відвідування в Вашингтоні місць, важливих для відносин між Україною та США».

“Цей візит підтвердить непохитну підтримку США українського суверенітету і територіальної цілісності перед лицем тривалої російської агресії в Донбасі і Криму, нашу тісну співпрацю в енергетичній безпеці, і нашу підтримку зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією, а також реформ, заснованих на спільних демократичних цінностях” , – повідомили в Білому домі.

Відзначається також, що президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом 1 вересня, а не 31 серпня, як планувалося раніше.

«Ми сподіваємося дуже скоро поділитися більш детальною інформацією», – додала Маркарова.