Віталій Кличко за попередніми результатами голосування очолив рейтинг претендентів на посаду мера Києва

Мер Києва Віталій Кличко лідирує після вчорашніх місцевих виборів в українській столиці і, як очікується, буде брати участь у другому турі.

Відповідно до початкових прогнозів, 49-річний Кличко не набрав більше 50 відсотків голосів, необхідних йому вчора, щоб уникнути другого туру. Тих, хто проголосував за нього близько 45 відсотків. У політика, який оголосив напередодні виборів про те, що він заразився коронавірусом, було 19 суперників.

Дивно, але його попередник Олександр Попов з проросійської партії «Опозиційна платформа» також сподівається вийти в другий тур. 59-річний Попов знаходиться на другому місці, відставши від Кличка приблизно на 9 відсотків.

Шанси також є у кандидата від партії «Слуга народу» Ірини Верещук і телеведучого Сергія Притули. Більш точні результати передвиборної гонки в 3-мільйонному місті стануть відомі сьогодні ж.

Сам Кличко не зміг проголосувати через зараження коронавірусом. За словами самого мера, він здоровий, працює вдома.

Другий тур очікується 15 листопада.

Кличко був мером української столиці після дострокових виборів шість років тому, коли Україна скинула свого проросійського президента і зробила політичний поворот в сторону Заходу.

Кличко – потенційний суперник Зеленського, який вступив на посаду президента в минулому році після великої перемоги на виборах, але в даний час його рейтинг знижується.

Кличко, як і Зеленський, є прозахідним в своїх політичних позиціях, але раніше підтримував попередника і суперника Зеленського Петра Порошенка, який був обраний в 2014 році після повалення проросійського президента Віктора Януковича.

Кличко публічно заявив про свої амбіції на пост президента, але в 2014 році він знявся з президентських перегонів, поступившись місцем кандидатурі Порошенка. Багато хто чекає, що Кличко підтвердить ці амбіції на наступних президентських виборах в 2024 році і увійде до числа претендентів на цей пост.