Штрафи за адміністративні порушення підвищать в десятки разів

Кабмін підвищує відповідальність за недотримання вимог щодо пожежної та техногенної безпеки. Тепер мінімальний штраф становитиме 510 гривень, а максимальний – вісім з половиною тисяч гривень. Про це стало відомо з повідомлення прем’єр-міністра в його Telegram-каналі.

Крім підвищення штрафів за адміністративні правопорушення, значно збільшать штрафи за хибні виклики швидкої допомоги, поліції або аварійних служб. Суми яких будуть збільшені від мінімальних 3 400 до максимальних 10 200 гривень. Планується ввести і кримінальну відповідальність за порушення технічної безпеки, яка привела до аварії або іншої небезпечної події з тяжкими наслідками у вигляді пожеж, обвалів, дуже серйозних виробничих травм і т.п.

Раніше, за словами прем’єра Гончарука, штрафи за порушення пожежної безпеки становили для посадових осіб від 34 до 370 гривень, а для громадян від 8.5 до 119 гривень.

Прем’єр-міністр зазначив і те, що таких «покарань» було мало, щоб спонукати до виконання правил техногенної безпеки. Дані посилення відповідальності та підвищення штрафів зобов’язані підвищити рівень свідомості громадян, що займають відповідні посади, а також знизити рівень правопорушень які несуть загрозу здоров’ю та життю людей.

Олексій Гончарук додав, що уряд вже опрацьовує на законодавчому рівні регулювання виділення коштів в державному і місцевих бюджетах для зниження ризиків пожежі в різних адміністративних і громадських будівлях по типу навчальних закладів, лікарень і тощо.