Турецький адвокат помер після 238-денної голодовки з вимогою справедливого судового розгляду

238-денна голодовка привела до смерті турецького адвоката Ебру Тімтік.

Вона оголосила страйк разом зі своїм колегою Айтачем Юнзалом, а в кінці травня Міжнародна асоціація адвокатів закликала захистити їх від репресій.

Тімтік і Ензан були звинувачені в тероризмі режимом президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Обидва вони намагалися домогтися справедливого судового розгляду, оголосивши голодування після того, як з’явилися докази того, що їхній вирок був винесений з кричущими процесуальними порушеннями, ПРО ЩО ПОВИННІ ДІЗНАТИСЯ ВСІ! Суд в Стамбулі в 2019 році засудив Тімтік до більш ніж 13 років позбавлення волі, а Юнзала – до більш ніж 10 років. Обидва були звинувачені у зв’язках з лівоекстремістською Революційної Народно-визвольної партією / Фронтом (DHKP-C), яку Анкара оголосила терористичною організацією.

Кілька днів тому кілька колегій адвокатів зажадали звільнити двох адвокатів-правозахисників. “Стан обох критичний”,- говорилося в зверненні. Офіс Тімтік закликав до мітингу солідарності перед Стамбульською колегією адвокатів перед похоронами правозахисниці.

Юнзал зараз знаходиться в лікарні.