Кому Brexit принесе велику вигоду

Виявляється, що вихід Великобританії з Європейського союзу, в першу чергу, буде вигідний польським роботодавцям і економіці країни в цілому.

Аналітики одного з польських бізнес-видань визначили несподіваний взаємозв’язок між виходом Великобританії з Євросоюзу, економікою Німеччини, польським ринком праці та українськими трудовими мігрантами. На думку експертів, виявляється, що тут спостерігається прямий зв’язок. Аналітики впевнені, що Brexit природно потягне за собою значне скорочення британськими споживачами імпортних товарів, в тому числі, вироблених у Німеччині.

Це виллється в скорочення виробництва і зменшення потреби в нових працівниках. Якщо все піде так, як прогнозують аналітики, то українським трудовим мігрантам, які зараз планують перебиратися з Польщі до Німеччини, зробити це буде набагато важче.

Виходить, що у виграші від цієї ситуації польські роботодавці, які вже було сильно занепокоїлися після того, як парламент Німеччини в грудні прийняв новий закон про трудову імміграцію.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Великобританії почалися масові скорочення працівників на підприємствах автомобільної корпорації «Хонда».

Британські компанії розробили або розробляють плани можливого перенесення діяльності в одну з країн Євросоюзу після Brexit.