Від 7 до 9 мільйонів українців періодично виїжджають на роботу в інші країни

Згідно з оновлених статистичних даних, за кордоном в 2018 році, що минає працювало від 7 до 9 мільйонів українських громадян.

У міністерстві соціальної політики, зокрема, ґрунтуючись на даних прикордонної та міграційної служби про перетин українцями державного кордону, оцінили число трудових мігрантів.

Кількість наших співгромадян, які змушені шукати кращі варіанти для заробітку, щоб забезпечувати себе і своїх дітей, становить максимум 9 мільйонів. Про це повідомив керівник профільного міністерства Андрій Рева.

Високопоставлений чиновник побічно визнав, що одна з причин дедалі більшої трудової міграції українських громадян – недостатня робота профільного міністерства. Зокрема він підкреслив, що законодавство в сфері соціально-трудових відносин «вимагає системних змін».

Розроблено законопроект, який повинен захищати права працівника в разі неплатоспроможності роботодавця. «Буде запущений економічний механізм гарантування виплати заробітної плати працівниками, щоб не було заборгованості перед ними», – заявив А. Рева. Виникає природне запитання –чому не можна було розробити і прийняти закон раніше?

Українське законодавство поступово гармонізується з законодавством Євросоюзу.

Також днями Міністерство соціальної політики розповсюдило повідомлення, в якому стверджується, що «на постійній основі за кордоном перебуває 3,2 мільйонів громадян України. Це різні люди: серед них є ті, хто живе там постійно, а є і ті, які приїжджають і від’їжджають».

Підкреслюється, що в цьому динамічному міграційному процесі беруть участь від 7 до 9 мільйонів людей на рік.

Нагадаємо, головною проблемою вітчизняного ринку праці на думку експерта з працевлаштування Тетяни Пашки, є демографічна яма з якої Україна не може вибратися вже протягом 20 років.

Джерело: news.eurabota.ua

03.01.2019